Share this:

Universitat de València – Seminaris ‘Ciència entre disciplines’
Texto original en este enlace

SEMINARI 5.
Naturalesa, tàctiques i perills de la pseudociència.
A càrrec d’Angelo Fasce i Fernando Cervera, de la Universitat de València
 
Data: Dissabte 30 d’abril
Hora: de 10.00 a 14.00 hores
Lloc: Sala de Seminaris del Jardí Botànic, planta baixa.
 

La pseudociència és tan antiga com la ciència.L’objectiu d’aquest seminari serà l’anàlisi i la presa de consciència, per part dels assistents, del problema de la pseudociència. El programa es dividirà en dos blocs, l’un, a càrrec d’Angelo Fasce, sobre la naturalesa, les característiques lògiques i les epistemològiques de la pseudociència, i l’altre, a càrrec de Fernando Cervera, que versarà sobre les característiques sociològiques i el marc legal en què es desenvolupen aquestes.

El seminari contindrà una càrrega de contingut teòric suficient per a enriquir el coneixement dels assistents, però també prou contingut pràctic per a fomentar que hi participen i s’hi impliquen . A més de comprendre què és una pseudociència i quins són els seus perills, realitzarem exercicis d’interacció amb pseudocientífics, d’anàlisi de textos i casos pràctics, i construirem, per grups, una pseudociència per després trobar les seues febleses.

 
ORGANITZA:
Associació cultural Piratas de la Ciencia, amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència - UCC i el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València

Share this: